Bezig...

Informatie over HoeGekIsNL

Welkom op de website van HoeGekIsNL! Op deze pagina kunt u extra informatie vinden over het project.

Achtergrond

Er is de laatste jaren meer aandacht gekomen voor psychische klachten. Maar er bestaat ook nog steeds veel onduidelijkheid over. Hoe vaak komen psychische klachten voor? Horen ze bij ieders leven, of moeten we ze behandelen als een medische aandoening? We weten er nog niet genoeg vanaf om dit soort vragen goed te kunnen beantwoorden.

Aandacht voor psychische klachten

Veel mensen hebben wel eens te maken met psychische klachten. Dit kan af en toe een klein dipje zijn, maar kan ook lang duren en erg veel leed veroorzaken. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die maar weinig last hebben van psychische problemen, zelfs als het leven tegen zit. Hoe kunnen zulke grote verschillen tussen mensen bestaan? Door welke eigenschappen worden deze verschillen verklaard? En hoe zijn krachten verdeeld? Hier kunnen we alleen achter komen door onderzoek te doen met zo veel mogelijk verschillende mensen.

HoeGekIsNL

Met HoeGekIsNL willen we de Nederlandse bevolking betrekken bij dit onderzoek. We zijn niet ge├»nteresseerd in een 'zwart-wit'-benadering waarbij mensen óf 'normaal' óf 'gestoord' zijn. Diagnoses en labels hebben ons begrip van psychische klachten namelijk nauwelijks vooruit geholpen. In plaats daarvan willen we erachter komen in welke mate en combinaties klachten bij mensen voorkomen. Ook vinden we het belangrijk dat er meer aandacht komt voor psychische krachten, positieve eigenschappen die ons beschermen als het leven tegenzit. Herkenning en opsporing van psychische krachten zijn belangrijk om erachter te komen hoe we gezondheid en geluk kunnen bevorderen.

Doe mee!

We vragen zo veel mogelijk mensen om mee te doen aan HoeGekIsNL. Het maakt niet uit of u nu iemand bent die altijd fluitend door het leven gaat, zich soms wat somber voelt of regelmatig een psychiater bezoekt. Ieders bijdrage is waardevol.

Geïnteresseerd geraakt? Inloggen

Registreren

Wilt u ook meedoen?

Maak dan nu een account aan en bekijk wat uw klachten en krachten zijn.

Registreren