Bezig...

Dagboekonderzoek

Welkom op de overzichtspagina van het HoeGekIsNL dagboekonderzoek. Hier kunt u lezen wat dit onderzoek inhoudt en wat u kunt verwachten.

Doel

Met een eenmalige meting kun je niet vaststellen hoe gevoelens, gedachten en gedrag elkaar beïnvloeden. Met dit dagboekonderzoek kunt u uzelf herhaaldelijk meten in uw dagelijkse leefomgeving. Daarmee kunnen we nagaan of er patronen te vinden zijn in uw voelen, denken en doen. Bent u bijvoorbeeld vrolijker als u het druk heeft? Of somberder als u weinig beweegt? Dit soort verbanden zijn soms met het blote oog niet te zien maar wel op te sporen met behulp van statistiek. Uw resultaten kunnen u een uniek inzicht geven in uw eigen gevoelsleven. Daarnaast draagt u bij aan ons wetenschappelijke onderzoek. Uw gegevens worden anoniem verwerkt.

Persoonlijk verslag

Positieve gevoelens


Wat deed ik?

Als u het dagboekje voldoende vaak invult (75% van de keren), krijgt u een persoonlijk verslag op uw resultatenpagina op HoeGekIsNL. Dit kan u zicht geven op bepaalde patronen in uw gevoelsleven en uw doen en laten. Enkele voorbeeldplaatjes staan hiernaast.

Als u 85% van de metingen invult, kunnen wij ook nagaan hoe uw krachten en klachten met elkaar samenhangen. De uitkomst van deze analyse krijgt u te zien in de vorm van een persoonlijk netwerk. Het plaatje hieronder geeft een indruk van hoe zo'n netwerk eruit kan zien.

Netwerk van dynamische verbanden
(trek met de muis aan één van de bolletjes om het netwerk te bewegen)

Wie kan meedoen en hoe werkt het?

U kunt meedoen aan het dagboekonderzoek als u 18 jaar of ouder bent, bereid bent 90x een digitaal dagboekje in te vullen en beschikking heeft over mobiel internet. De bedoeling is dat u 30 dagen lang driemaal per dag het dagboekje invult op uw mobiele telefoon. U krijgt op vaste tijdstippen een sms met een link naar een online vragenlijst. Het invullen daarvan kost steeds ongeveer drie minuten.

Procedure

Als u binnen vijf dagen al wilt beginnen met het dagboekonderzoek kunt u zich direct aanmelden. Mocht u op een later tijdstip willen beginnen, bijvoorbeeld omdat u komende maand op vakantie gaat, dan kunt u zich later aanmelden. Via de knop "Doe mee!" hieronder komt u op een pagina waar we de voorwaarden voor deelname doornemen. Daarna krijgt u een korte vragenlijst over uw gevoelens van de afgelopen tijd. Daarna vragen we u wanneer u wilt beginnen met het dagboekonderzoek en wat voor u de beste invultijden zijn. Na uw aanmelding kunt u de gemaakte keuzes terugzien op uw persoonlijke resultatenpagina. Het aanmelden kost u in totaal ongeveer vijftien minuten. Op een later moment kunt u de precieze instructies voor het invullen van het dagboekje doornemen, op papier of met een video.

Tijdschema dagboekonderzoek

Wat? Waar? Hoe lang? Wanneer?
1. Voorwaarden doornemen Website HoeGekIsNL 2 min. U bepaalt wanneer
2. Aanvangsvragenlijst Website HoeGekIsNL 5-10 min. Bij het aanmelden
3. Instellingen Website HoeGekIsNL 3 min. Bij het aanmelden
4. Instructie invullen dagboek Video op website en/of folder 10-30 min. Vóór de start van het onderzoek
5. Start dagboekonderzoek Thuis/elders (mobiele telefoon) 3x per dag, 30 dagen Binnen 5 dagen na aanmelding
6. Nameting en evaluatie dagboekonderzoek Link via email - website 6-11 min Eén week na afronden dagboekonderzoek

Doe mee!

Geïnteresseerd geraakt? Inloggen

Registreren

Wilt u ook meedoen?

Maak dan nu een account aan en bekijk wat uw klachten en krachten zijn.

Registreren